Skip to main content
Top

2020 | OriginalPaper | Chapter

Concept to Increase Resource Efficiency in Manufacturing Value Chains

Author : Stefan Alexander Blume

Published in: Resource Efficiency in Manufacturing Value Chains

Publisher: Springer International Publishing

Activate our intelligent search to find suitable subject content or patents.

search-config
loading …

In this chapter, a new concept to increase resource efficiency in manufacturing value chains is presented. Section 4.1 deals with the translation of research demands into specific requirements for a new concept. In Sect. 4.2, an overview about the new concept and its inherent phases and steps is provided, followed by a detailed description of its three consecutive phases in Sects. 4.3, 4.4 and 4.5. Finally, in Sect. 4.6 implications for an operationalization of the concept into a decision support toolbox are summarized.

Dont have a licence yet? Then find out more about our products and how to get one now:

Springer Professional "Wirtschaft+Technik"

Online-Abonnement

Mit Springer Professional "Wirtschaft+Technik" erhalten Sie Zugriff auf:

  • über 102.000 Bücher
  • über 537 Zeitschriften

aus folgenden Fachgebieten:

  • Automobil + Motoren
  • Bauwesen + Immobilien
  • Business IT + Informatik
  • Elektrotechnik + Elektronik
  • Energie + Nachhaltigkeit
  • Finance + Banking
  • Management + Führung
  • Marketing + Vertrieb
  • Maschinenbau + Werkstoffe
  • Versicherung + Risiko

Jetzt Wissensvorsprung sichern!

Springer Professional "Technik"

Online-Abonnement

Mit Springer Professional "Technik" erhalten Sie Zugriff auf:

  • über 67.000 Bücher
  • über 390 Zeitschriften

aus folgenden Fachgebieten:

  • Automobil + Motoren
  • Bauwesen + Immobilien
  • Business IT + Informatik
  • Elektrotechnik + Elektronik
  • Energie + Nachhaltigkeit
  • Maschinenbau + Werkstoffe




 

Jetzt Wissensvorsprung sichern!

Metadata
Title
Concept to Increase Resource Efficiency in Manufacturing Value Chains
Author
Stefan Alexander Blume
Copyright Year
2020
DOI
https://doi.org/10.1007/978-3-030-51894-3_4