Skip to main content
Top

2016 | OriginalPaper | Chapter

16. Kanban

Authors : Gilad Issar, Liat Ramati Navon

Published in: Operational Excellence

Publisher: Springer International Publishing

Activate our intelligent search to find suitable subject content or patents.

search-config
loading …

Abstract

The Kanban system is a double drawer physical location system, for parts and material, on the production floor. Its two major advantages are, the continuous flow of material to the production floor and the immediate visual recognition of shortages in the material on hand. In order to leverage the Kanban’s advantages we need to apply routine maintenance and inspection to the drawers, the demand for material from them and the content of parts in them. When we have fluctuations in the production quantities we need to adjust the Kanban’s stock quantities, in order to have continuity of material supply to the production floor.

Dont have a licence yet? Then find out more about our products and how to get one now:

Springer Professional "Wirtschaft+Technik"

Online-Abonnement

Mit Springer Professional "Wirtschaft+Technik" erhalten Sie Zugriff auf:

  • über 102.000 Bücher
  • über 537 Zeitschriften

aus folgenden Fachgebieten:

  • Automobil + Motoren
  • Bauwesen + Immobilien
  • Business IT + Informatik
  • Elektrotechnik + Elektronik
  • Energie + Nachhaltigkeit
  • Finance + Banking
  • Management + Führung
  • Marketing + Vertrieb
  • Maschinenbau + Werkstoffe
  • Versicherung + Risiko

Jetzt Wissensvorsprung sichern!

Springer Professional "Wirtschaft"

Online-Abonnement

Mit Springer Professional "Wirtschaft" erhalten Sie Zugriff auf:

  • über 67.000 Bücher
  • über 340 Zeitschriften

aus folgenden Fachgebieten:

  • Bauwesen + Immobilien
  • Business IT + Informatik
  • Finance + Banking
  • Management + Führung
  • Marketing + Vertrieb
  • Versicherung + Risiko




Jetzt Wissensvorsprung sichern!

Metadata
Title
Kanban
Authors
Gilad Issar
Liat Ramati Navon
Copyright Year
2016
DOI
https://doi.org/10.1007/978-3-319-20699-8_16