Skip to main content
Top

2017 | OriginalPaper | Chapter

42. Kultur von Meerestieren – mehr Eiweißnahrung aus dem Meer

Authors : Dr. Andreas Kunzmann, Prof. Dr. Carsten Schulz

Published in: Faszination Meeresforschung

Publisher: Springer Berlin Heidelberg

Activate our intelligent search to find suitable subject content or patents.

search-config
loading …

Zusammenfassung

Die Nachfrage nach Fisch und anderen Meeresfrüchten steigt weltweit. Während der Fischfang stagniert, hat die wirtschaftliche Bedeutung der Aquakultur, besonders in Südostasien, in den letzten Jahren stark zugenommen. Sie stellt weltweit den am schnellsten wachsenden Sektor der Nahrungsmittelherstellung dar. Sie ergänzt zunehmend den Fischfang als Quelle von Speisefisch und könnte zur wichtigsten Proteinquelle aus dem Meer werden. Marikulturen in großem Stil bedeuten Belastungen der küstennahen Ökosysteme. Moderne Methoden versuchen, diese Gefährdungen, insbesondere die Eutrophierung, zu verringern.

Dont have a licence yet? Then find out more about our products and how to get one now:

Springer Professional "Business + Economics & Engineering + Technology"

Online-Abonnement

Springer Professional "Business + Economics & Engineering + Technology" gives you access to:

  • more than 102.000 books
  • more than 537 journals

from the following subject areas:

  • Automotive
  • Construction + Real Estate
  • Business IT + Informatics
  • Electrical Engineering + Electronics
  • Energy + Sustainability
  • Finance + Banking
  • Management + Leadership
  • Marketing + Sales
  • Mechanical Engineering + Materials
  • Insurance + Risk


Secure your knowledge advantage now!

Springer Professional "Engineering + Technology"

Online-Abonnement

Springer Professional "Engineering + Technology" gives you access to:

  • more than 67.000 books
  • more than 390 journals

from the following specialised fileds:

  • Automotive
  • Business IT + Informatics
  • Construction + Real Estate
  • Electrical Engineering + Electronics
  • Energy + Sustainability
  • Mechanical Engineering + Materials





 

Secure your knowledge advantage now!

Literature
This content is only visible if you are logged in and have the appropriate permissions.
Metadata
Title
Kultur von Meerestieren – mehr Eiweißnahrung aus dem Meer
Authors
Dr. Andreas Kunzmann
Prof. Dr. Carsten Schulz
Copyright Year
2017
Publisher
Springer Berlin Heidelberg
DOI
https://doi.org/10.1007/978-3-662-49714-2_42

Premium Partner