Skip to main content

2017 | OriginalPaper | Buchkapitel

28. Extraneous Matter Examination

verfasst von : S. Suzanne Nielsen

Erschienen in: Food Analysis Laboratory Manual

Verlag: Springer International Publishing

Aktivieren Sie unsere intelligente Suche um passende Fachinhalte oder Patente zu finden.

search-config
loading …

Abstract

Extraneous materials are any foreign substances in foods associated with objectionable conditions or practices in production, storage, or distribution of foods. Extraneous materials can be separated from food products by particle size, sedimentation, and affinity for oleophilic solutions. Once isolated, extraneous materials can be examined microscopically. This laboratory exercise utilizes techniques to isolate the extraneous matter from various foods: cottage cheese, jam, infant food, potato chips, and citrus juice. The description of the procedures for these foods is based on AOAC International methods, but the quantities are reduced to half.

Sie haben noch keine Lizenz? Dann Informieren Sie sich jetzt über unsere Produkte:

Springer Professional "Wirtschaft+Technik"

Online-Abonnement

Mit Springer Professional "Wirtschaft+Technik" erhalten Sie Zugriff auf:

  • über 102.000 Bücher
  • über 537 Zeitschriften

aus folgenden Fachgebieten:

  • Automobil + Motoren
  • Bauwesen + Immobilien
  • Business IT + Informatik
  • Elektrotechnik + Elektronik
  • Energie + Nachhaltigkeit
  • Finance + Banking
  • Management + Führung
  • Marketing + Vertrieb
  • Maschinenbau + Werkstoffe
  • Versicherung + Risiko

Jetzt Wissensvorsprung sichern!

Springer Professional "Technik"

Online-Abonnement

Mit Springer Professional "Technik" erhalten Sie Zugriff auf:

  • über 67.000 Bücher
  • über 390 Zeitschriften

aus folgenden Fachgebieten:

  • Automobil + Motoren
  • Bauwesen + Immobilien
  • Business IT + Informatik
  • Elektrotechnik + Elektronik
  • Energie + Nachhaltigkeit
  • Maschinenbau + Werkstoffe




 

Jetzt Wissensvorsprung sichern!

Literatur
Zurück zum Zitat AOAC International (2016) Official methods of analysis, 20th edn. (On-line). AOAC International, Rockville, MD AOAC International (2016) Official methods of analysis, 20th edn. (On-line). AOAC International, Rockville, MD
Zurück zum Zitat Dogan H, Subramanyam B. (2017) Extraneous matter. Ch 34. In: Nielsen SS (ed) Food analysis, 5th edn. Springer, New York Dogan H, Subramanyam B. (2017) Extraneous matter. Ch 34. In: Nielsen SS (ed) Food analysis, 5th edn. Springer, New York
Metadaten
Titel
Extraneous Matter Examination
verfasst von
S. Suzanne Nielsen
Copyright-Jahr
2017
DOI
https://doi.org/10.1007/978-3-319-44127-6_28