Skip to main content

2022 | OriginalPaper | Buchkapitel

4. Reducing Food Waste and Packaging

verfasst von : Dora Marinova, Diana Bogueva

Erschienen in: Food in a Planetary Emergency

Verlag: Springer Nature Singapore

Aktivieren Sie unsere intelligente Suche, um passende Fachinhalte oder Patente zu finden.

search-config
loading …

Abstract

The size of food wastage, including loss – during the production and supply chain, and waste – in retail and consumption, is a serious problem. Although food loss and waste differ across various parts of the world, the West is a major contributor to the problem. Food packaging adds to the severity of the situation as it heavily relies on plastics which contribute to microplastics pollution, which is spreading over the planet. The chapter covers the history of waste and discusses the need for reduction. Mimicking nature where there are no discarded materials is another strategy. Current developments to reduce waste and plastics-based packaging of food are also covered.

Sie haben noch keine Lizenz? Dann Informieren Sie sich jetzt über unsere Produkte:

Springer Professional "Wirtschaft+Technik"

Online-Abonnement

Mit Springer Professional "Wirtschaft+Technik" erhalten Sie Zugriff auf:

  • über 102.000 Bücher
  • über 537 Zeitschriften

aus folgenden Fachgebieten:

  • Automobil + Motoren
  • Bauwesen + Immobilien
  • Business IT + Informatik
  • Elektrotechnik + Elektronik
  • Energie + Nachhaltigkeit
  • Finance + Banking
  • Management + Führung
  • Marketing + Vertrieb
  • Maschinenbau + Werkstoffe
  • Versicherung + Risiko

Jetzt Wissensvorsprung sichern!

Springer Professional "Technik"

Online-Abonnement

Mit Springer Professional "Technik" erhalten Sie Zugriff auf:

  • über 67.000 Bücher
  • über 390 Zeitschriften

aus folgenden Fachgebieten:

  • Automobil + Motoren
  • Bauwesen + Immobilien
  • Business IT + Informatik
  • Elektrotechnik + Elektronik
  • Energie + Nachhaltigkeit
  • Maschinenbau + Werkstoffe




 

Jetzt Wissensvorsprung sichern!

Springer Professional "Wirtschaft"

Online-Abonnement

Mit Springer Professional "Wirtschaft" erhalten Sie Zugriff auf:

  • über 67.000 Bücher
  • über 340 Zeitschriften

aus folgenden Fachgebieten:

  • Bauwesen + Immobilien
  • Business IT + Informatik
  • Finance + Banking
  • Management + Führung
  • Marketing + Vertrieb
  • Versicherung + Risiko




Jetzt Wissensvorsprung sichern!

Literatur
Zurück zum Zitat Johnson, B. (2013). Zero waste home: The ultimate guide to simplifying your life by reducing your waste. Scribner. Johnson, B. (2013). Zero waste home: The ultimate guide to simplifying your life by reducing your waste. Scribner.
Zurück zum Zitat Strasser, S. (1999). Waste and want: A social history of trash. Henry Holt & Co. Strasser, S. (1999). Waste and want: A social history of trash. Henry Holt & Co.
Zurück zum Zitat Willett, W., Rockström, J., Loken, B., Springmann, M., Lang, T., Vermeulen, S., … Murray, C. J. L. (2019). Food in the Anthropocene: The EAT–Lancet Commission on healthy diets from sustainable food systems. The Lancet, 393(10170), 447–492. https://doi.org/10.1016/S0140-6736(18)31788-4 Willett, W., Rockström, J., Loken, B., Springmann, M., Lang, T., Vermeulen, S., … Murray, C. J. L. (2019). Food in the Anthropocene: The EAT–Lancet Commission on healthy diets from sustainable food systems. The Lancet, 393(10170), 447–492. https://​doi.​org/​10.​1016/​S0140-6736(18)31788-4
Zurück zum Zitat World Resources Institute (WRI). (2018). Creating a sustainable food future: A menu of solutions to feed nearly 10 billion people by 2050. Synthesis Report. World Bank, UN Environment, UNDP, CIRAD, INRA. World Resources Institute (WRI). (2018). Creating a sustainable food future: A menu of solutions to feed nearly 10 billion people by 2050. Synthesis Report. World Bank, UN Environment, UNDP, CIRAD, INRA.
Metadaten
Titel
Reducing Food Waste and Packaging
verfasst von
Dora Marinova
Diana Bogueva
Copyright-Jahr
2022
Verlag
Springer Nature Singapore
DOI
https://doi.org/10.1007/978-981-16-7707-6_4

Premium Partner