Skip to main content

2025 | OriginalPaper | Buchkapitel

Toward the Implementation of a Cooking Support System Complementing Nonexistent Objects with Virtual Objects

verfasst von : Taiki Nihanda, Shoji Sano

Erschienen in: Advances in Mobile Computing and Multimedia Intelligence

Verlag: Springer Nature Switzerland

Aktivieren Sie unsere intelligente Suche, um passende Fachinhalte oder Patente zu finden.

search-config
loading …

Abstract

Cooking requires the usage of various ingredients and cooking utensils. However, if we lack some of them due to insufficient preparation, we cannot cook as expected. In this paper, we propose a cooking support system that complements nonexistent objects with virtual objects. We developed a prototype for cutting apples to evaluate the differences between using the real object and the virtual one. The results showed that the cutting technique equally enhanced both the cases of using a real knife and a virtual knife.

Sie haben noch keine Lizenz? Dann Informieren Sie sich jetzt über unsere Produkte:

Springer Professional "Wirtschaft+Technik"

Online-Abonnement

Mit Springer Professional "Wirtschaft+Technik" erhalten Sie Zugriff auf:

  • über 102.000 Bücher
  • über 537 Zeitschriften

aus folgenden Fachgebieten:

  • Automobil + Motoren
  • Bauwesen + Immobilien
  • Business IT + Informatik
  • Elektrotechnik + Elektronik
  • Energie + Nachhaltigkeit
  • Finance + Banking
  • Management + Führung
  • Marketing + Vertrieb
  • Maschinenbau + Werkstoffe
  • Versicherung + Risiko

Jetzt Wissensvorsprung sichern!

Springer Professional "Technik"

Online-Abonnement

Mit Springer Professional "Technik" erhalten Sie Zugriff auf:

  • über 67.000 Bücher
  • über 390 Zeitschriften

aus folgenden Fachgebieten:

  • Automobil + Motoren
  • Bauwesen + Immobilien
  • Business IT + Informatik
  • Elektrotechnik + Elektronik
  • Energie + Nachhaltigkeit
  • Maschinenbau + Werkstoffe




 

Jetzt Wissensvorsprung sichern!

Springer Professional "Wirtschaft"

Online-Abonnement

Mit Springer Professional "Wirtschaft" erhalten Sie Zugriff auf:

  • über 67.000 Bücher
  • über 340 Zeitschriften

aus folgenden Fachgebieten:

  • Bauwesen + Immobilien
  • Business IT + Informatik
  • Finance + Banking
  • Management + Führung
  • Marketing + Vertrieb
  • Versicherung + Risiko




Jetzt Wissensvorsprung sichern!

Literatur
1.
Zurück zum Zitat Milgram, P., Takemura, H., Utsumi, A., Kishino, F.: Augmented reality: a class of displays on the reality-virtuality continuum. In: Proceedings of Telemanipulator and Telepresence Technologies, vol. 2351, pp. 282–292 (1994) Milgram, P., Takemura, H., Utsumi, A., Kishino, F.: Augmented reality: a class of displays on the reality-virtuality continuum. In: Proceedings of Telemanipulator and Telepresence Technologies, vol. 2351, pp. 282–292 (1994)
2.
Zurück zum Zitat Fadzli, F.E., Ismail, A.W., Talib, R., Alias, R.A., Ashari, Z.M.: MR-deco: mixed reality application for interior planning and designing. In: Proceedings of the International Conference on Virtual and Mixed Reality Interfaces 2020 (ICVRMR 2020), vol. 979, no.1, pp. 1–12 (2020) Fadzli, F.E., Ismail, A.W., Talib, R., Alias, R.A., Ashari, Z.M.: MR-deco: mixed reality application for interior planning and designing. In: Proceedings of the International Conference on Virtual and Mixed Reality Interfaces 2020 (ICVRMR 2020), vol. 979, no.1, pp. 1–12 (2020)
3.
Zurück zum Zitat Al Janab, H.F., et al.: Effectiveness of the Hololens Mixed Reality Headset in Minimally Invasive Surgery: A Simulation-based Feasibility Study. Surg. Endosc. 34(3), 1143–1149 (2020)CrossRef Al Janab, H.F., et al.: Effectiveness of the Hololens Mixed Reality Headset in Minimally Invasive Surgery: A Simulation-based Feasibility Study. Surg. Endosc. 34(3), 1143–1149 (2020)CrossRef
4.
Zurück zum Zitat Yaar, N.M., et al.: Kitchef: a TUI for parent-child cooking together. In: ACM CHI 2024 Extended Abstracts on Human Factors in Computing Systems (CHI EA 2024), no. 213, pp. 1–7 (2024) Yaar, N.M., et al.: Kitchef: a TUI for parent-child cooking together. In: ACM CHI 2024 Extended Abstracts on Human Factors in Computing Systems (CHI EA 2024), no. 213, pp. 1–7 (2024)
5.
Zurück zum Zitat Kanke, H., Takegawa, Y., Terada, T., Tsukamoto, M.: Airstic drum: a drumstick for integration of real and virtual drums. In: proceedings of the 9th Advances in Computer Entertainment Conference (ACE2012), pp. 57–69 (2012) Kanke, H., Takegawa, Y., Terada, T., Tsukamoto, M.: Airstic drum: a drumstick for integration of real and virtual drums. In: proceedings of the 9th Advances in Computer Entertainment Conference (ACE2012), pp. 57–69 (2012)
6.
Zurück zum Zitat Nakabe, J., Mizumoto, T., Suwa, H., Yasumoto, K.: ParaCook: optimal cooking support system for multiple dishes. In: Proceedings of the IEEE International Conference on Pervasive Computing and Communications (PerCom 2021) Work in Progress (WiP) Session, pp. 368–371 (2021) Nakabe, J., Mizumoto, T., Suwa, H., Yasumoto, K.: ParaCook: optimal cooking support system for multiple dishes. In: Proceedings of the IEEE International Conference on Pervasive Computing and Communications (PerCom 2021) Work in Progress (WiP) Session, pp. 368–371 (2021)
7.
Zurück zum Zitat Miyashita, H.: Norimaki synthesizer: taste display using ion electrophoresis in five gels. In: Extended Abstracts of the CHI Conference on Human Factors in Computing Systems (CHI 2020), pp. 1–6 (2020) Miyashita, H.: Norimaki synthesizer: taste display using ion electrophoresis in five gels. In: Extended Abstracts of the CHI Conference on Human Factors in Computing Systems (CHI 2020), pp. 1–6 (2020)
Metadaten
Titel
Toward the Implementation of a Cooking Support System Complementing Nonexistent Objects with Virtual Objects
verfasst von
Taiki Nihanda
Shoji Sano
Copyright-Jahr
2025
DOI
https://doi.org/10.1007/978-3-031-78049-3_18