Skip to main content
main-content
Top

Hint

Swipe to navigate through the articles of this issue

12-05-2017 | Originalbeitrag / Original Article | Issue 1-2/2017

uwf UmweltWirtschaftsForum 1-2/2017

Conceptualizing sustainability from a consumer perspective

A qualitative study in the food sector

Journal:
uwf UmweltWirtschaftsForum | Sustainability Management Forum > Issue 1-2/2017
Authors:
Tom Joerß, Payam Akbar, Robert Mai, Stefan Hoffmann

Abstract

This qualitative study explores consumers’ understanding of sustainability in the food sector. The paper identifies different mental structures of the concept (nominal, ordinal, cluster, hierarchy) and taps into the underlying motivation and goals driving evaluations of sustainability.
Diese qualitative Studie untersucht das Verständnis der Verbraucher für Nachhaltigkeit im Lebensmittelbereich. Der Artikel identifiziert verschiedene mentale Strukturen, wie das Konzept verankert ist (nominal, ordinal, Cluster, hierarchisch) und beleuchtet die zugrundeliegenden Motive und Ziele, welche die Bewertungen der Nachhaltigkeit bestimmen.

Please log in to get access to this content

To get access to this content you need the following product:

Springer Professional "Wirtschaft+Technik"

Online-Abonnement

Mit Springer Professional "Wirtschaft+Technik" erhalten Sie Zugriff auf:

  • über 69.000 Bücher
  • über 500 Zeitschriften

aus folgenden Fachgebieten:

  • Automobil + Motoren
  • Bauwesen + Immobilien
  • Business IT + Informatik
  • Elektrotechnik + Elektronik
  • Energie + Umwelt
  • Finance + Banking
  • Management + Führung
  • Marketing + Vertrieb
  • Maschinenbau + Werkstoffe

Testen Sie jetzt 30 Tage kostenlos.

Springer Professional "Technik"

Online-Abonnement

Mit Springer Professional "Technik" erhalten Sie Zugriff auf:

  • über 50.000 Bücher
  • über 380 Zeitschriften

aus folgenden Fachgebieten:

  • Automobil + Motoren
  • Bauwesen + Immobilien
  • Business IT + Informatik
  • Elektrotechnik + Elektronik
  • Energie + Umwelt
  • Maschinenbau + Werkstoffe​​​​​​​​​​​​​​

Testen Sie jetzt 30 Tage kostenlos.

Literature
About this article

Other articles of this Issue 1-2/2017

uwf UmweltWirtschaftsForum 1-2/2017 Go to the issue