Skip to main content

2018 | OriginalPaper | Buchkapitel

Comparison of Three Different Biochemical Compositions of Foods in the Rainbow Trout (Onchorynchys mykiss) and Their Effect on Oum Er-Rbia River Water Quality (Morocco)

verfasst von : Khadija Ouaissa, Assia Kritihi, Youness Oumessoud, Abdelaziz Maychal, Mustapha Hasnaoui

Erschienen in: Recent Advances in Environmental Science from the Euro-Mediterranean and Surrounding Regions

Verlag: Springer International Publishing

Aktivieren Sie unsere intelligente Suche, um passende Fachinhalte oder Patente zu finden.

search-config
loading …

Abstract

Aquaculture is a sector of food production that has evolved significantly in recent years. The sustainability of fish farming is today confronted with a regulatory constraint of environmental protection and a socio-economic context of limitations of water consumption.

Sie haben noch keine Lizenz? Dann Informieren Sie sich jetzt über unsere Produkte:

Springer Professional "Wirtschaft+Technik"

Online-Abonnement

Mit Springer Professional "Wirtschaft+Technik" erhalten Sie Zugriff auf:

  • über 102.000 Bücher
  • über 537 Zeitschriften

aus folgenden Fachgebieten:

  • Automobil + Motoren
  • Bauwesen + Immobilien
  • Business IT + Informatik
  • Elektrotechnik + Elektronik
  • Energie + Nachhaltigkeit
  • Finance + Banking
  • Management + Führung
  • Marketing + Vertrieb
  • Maschinenbau + Werkstoffe
  • Versicherung + Risiko

Jetzt Wissensvorsprung sichern!

Springer Professional "Technik"

Online-Abonnement

Mit Springer Professional "Technik" erhalten Sie Zugriff auf:

  • über 67.000 Bücher
  • über 390 Zeitschriften

aus folgenden Fachgebieten:

  • Automobil + Motoren
  • Bauwesen + Immobilien
  • Business IT + Informatik
  • Elektrotechnik + Elektronik
  • Energie + Nachhaltigkeit
  • Maschinenbau + Werkstoffe




 

Jetzt Wissensvorsprung sichern!

Literatur
Zurück zum Zitat Chaiyapechara S, Casten MT, Hardy RW, Dong FM. Fish performance, fillet characteristics, and health assessment index of rainbowtrout (Oncorhynchusmykiss) feddiets containing adequate and high concentrations of ipid and vitamin E. Aquaculture. 2003;219:715–38.CrossRef Chaiyapechara S, Casten MT, Hardy RW, Dong FM. Fish performance, fillet characteristics, and health assessment index of rainbowtrout (Oncorhynchusmykiss) feddiets containing adequate and high concentrations of ipid and vitamin E. Aquaculture. 2003;219:715–38.CrossRef
Zurück zum Zitat Dosdat A. Effect of chronic exposure to ammonia on growth, food utilisation and metabolism of the European sea bass (Dicentrarchus labrax). Aquat Living Resour. 2003; 16(6):509–20.CrossRef Dosdat A. Effect of chronic exposure to ammonia on growth, food utilisation and metabolism of the European sea bass (Dicentrarchus labrax). Aquat Living Resour. 2003; 16(6):509–20.CrossRef
Zurück zum Zitat Einen, O, Roem AJ, Dietaryprotein/energy ratios for Atlantic salmon in relation to fish size: growth, feed utilization and slaughter quality. Aquacult Nutr 1997;3:115–26.CrossRef Einen, O, Roem AJ, Dietaryprotein/energy ratios for Atlantic salmon in relation to fish size: growth, feed utilization and slaughter quality. Aquacult Nutr 1997;3:115–26.CrossRef
Zurück zum Zitat FAO. La situation mondiale des pêches et de l’aquaculture; 2010. FAO. La situation mondiale des pêches et de l’aquaculture; 2010.
Zurück zum Zitat Kaushik SJ, Oliva-Teles A. Effect of digestible energy on nitrogen and energy balance in rainbowtrout. Aquaculture. 1985;50:89–01.CrossRef Kaushik SJ, Oliva-Teles A. Effect of digestible energy on nitrogen and energy balance in rainbowtrout. Aquaculture. 1985;50:89–01.CrossRef
Zurück zum Zitat Wedemeyer GA. Physiology of fish in intensive culture systems; 1996. chapmanhall, london, UK.CrossRef Wedemeyer GA. Physiology of fish in intensive culture systems; 1996. chapmanhall, london, UK.CrossRef
Zurück zum Zitat Young CC, Bureau DP. Development of bioenergetic models and the Fish-PrFEQ software to estimate production, feeding ration and waste output in aquaculture. Aquat Living Resour. 1998;11(4):199–10.CrossRef Young CC, Bureau DP. Development of bioenergetic models and the Fish-PrFEQ software to estimate production, feeding ration and waste output in aquaculture. Aquat Living Resour. 1998;11(4):199–10.CrossRef
Metadaten
Titel
Comparison of Three Different Biochemical Compositions of Foods in the Rainbow Trout (Onchorynchys mykiss) and Their Effect on Oum Er-Rbia River Water Quality (Morocco)
verfasst von
Khadija Ouaissa
Assia Kritihi
Youness Oumessoud
Abdelaziz Maychal
Mustapha Hasnaoui
Copyright-Jahr
2018
Verlag
Springer International Publishing
DOI
https://doi.org/10.1007/978-3-319-70548-4_225