Skip to main content
Erschienen in:
Buchtitelbild

2017 | OriginalPaper | Buchkapitel

1. Laboratory Standard Operating Procedures

verfasst von : Andrew P. Neilson, Dennis A. Lonergan, S. Suzanne Nielsen

Erschienen in: Food Analysis Laboratory Manual

Verlag: Springer International Publishing

Aktivieren Sie unsere intelligente Suche, um passende Fachinhalte oder Patente zu finden.

search-config
loading …

Abstract

This chapter covers standard operating procedures (SOPs), or best practices, for a general food analysis laboratory. The topics covered in this chapter include the following: balances, mechanical pipettes, glassware, reagents, precision and accuracy, data handling, data reporting, and safety. These procedures apply to all the laboratory experiments in this manual, so a thorough review of general procedures is invaluable for successful completion of the laboratory exercises. This chapter begins coverage in the lab manual’s of the basic skills and information necessary for one to be a good analytical food chemist.

Sie haben noch keine Lizenz? Dann Informieren Sie sich jetzt über unsere Produkte:

Springer Professional "Wirtschaft+Technik"

Online-Abonnement

Mit Springer Professional "Wirtschaft+Technik" erhalten Sie Zugriff auf:

  • über 102.000 Bücher
  • über 537 Zeitschriften

aus folgenden Fachgebieten:

  • Automobil + Motoren
  • Bauwesen + Immobilien
  • Business IT + Informatik
  • Elektrotechnik + Elektronik
  • Energie + Nachhaltigkeit
  • Finance + Banking
  • Management + Führung
  • Marketing + Vertrieb
  • Maschinenbau + Werkstoffe
  • Versicherung + Risiko

Jetzt Wissensvorsprung sichern!

Springer Professional "Technik"

Online-Abonnement

Mit Springer Professional "Technik" erhalten Sie Zugriff auf:

  • über 67.000 Bücher
  • über 390 Zeitschriften

aus folgenden Fachgebieten:

  • Automobil + Motoren
  • Bauwesen + Immobilien
  • Business IT + Informatik
  • Elektrotechnik + Elektronik
  • Energie + Nachhaltigkeit
  • Maschinenbau + Werkstoffe




 

Jetzt Wissensvorsprung sichern!

Literatur
Zurück zum Zitat Analytical Quality Control Laboratory. 2010. Handbook for analytical quality control in water and wastewater laboratories. U.S. Environmental Protection Agency, Technology Transfer. Analytical Quality Control Laboratory. 2010. Handbook for analytical quality control in water and wastewater laboratories. U.S. Environmental Protection Agency, Technology Transfer.
Zurück zum Zitat Anonymous. 2010. Instructions for Gilson Pipetman. Rainin Instrument Co., Inc., Washburn, MA. Anonymous. 2010. Instructions for Gilson Pipetman. Rainin Instrument Co., Inc., Washburn, MA.
Zurück zum Zitat Applebaum, S.B. and Crits, G.J. 1964. “Producing High Purity Water”. Industrial Water Engineering. Applebaum, S.B. and Crits, G.J. 1964. “Producing High Purity Water”. Industrial Water Engineering.
Zurück zum Zitat Smith JS. 2017. Evaluation of analytical data, Ch. 4, In: Nielsen SS (ed.) Food analysis, 5th edn. Springer, New York. Smith JS. 2017. Evaluation of analytical data, Ch. 4, In: Nielsen SS (ed.) Food analysis, 5th edn. Springer, New York.
Zurück zum Zitat Willare, H.H. and Furman, W.H. 1947. Elementary Quantitative Analysis – Theory and Practice. Van Norstrand Co., Inc., New York. Willare, H.H. and Furman, W.H. 1947. Elementary Quantitative Analysis – Theory and Practice. Van Norstrand Co., Inc., New York.
Metadaten
Titel
Laboratory Standard Operating Procedures
verfasst von
Andrew P. Neilson
Dennis A. Lonergan
S. Suzanne Nielsen
Copyright-Jahr
2017
DOI
https://doi.org/10.1007/978-3-319-44127-6_1