Skip to main content

2016 | OriginalPaper | Buchkapitel

9. Immersed in Sound: Kursk and the Phenomenology of Aural Experience

verfasst von : George Home-Cook, Kristian Derek Ball

Erschienen in: Reframing Immersive Theatre

Verlag: Palgrave Macmillan UK

Aktivieren Sie unsere intelligente Suche, um passende Fachinhalte oder Patente zu finden.

search-config
loading …

Abstract

In this interview extract, George Home-Cook reflects on what it means to be ‘immersed in sound’. Steering clear of the natural tendency to set hearing (distractedness) over and against listening (attentiveness), Home-Cook invites us to reconsider aural immersion in dynamic terms. He urges us to pay closer attention to the dynamics of embodied attending: immersion isdynamic embodied attending in the world’ (Arvidson 2006; emphasis original). Referring to Sound&Fury’s Kursk, the interview considers the particularities of conducting a phenomenology of theatrical listening.

Sie haben noch keine Lizenz? Dann Informieren Sie sich jetzt über unsere Produkte:

Springer Professional "Wirtschaft+Technik"

Online-Abonnement

Mit Springer Professional "Wirtschaft+Technik" erhalten Sie Zugriff auf:

  • über 102.000 Bücher
  • über 537 Zeitschriften

aus folgenden Fachgebieten:

  • Automobil + Motoren
  • Bauwesen + Immobilien
  • Business IT + Informatik
  • Elektrotechnik + Elektronik
  • Energie + Nachhaltigkeit
  • Finance + Banking
  • Management + Führung
  • Marketing + Vertrieb
  • Maschinenbau + Werkstoffe
  • Versicherung + Risiko

Jetzt Wissensvorsprung sichern!

Springer Professional "Wirtschaft"

Online-Abonnement

Mit Springer Professional "Wirtschaft" erhalten Sie Zugriff auf:

  • über 67.000 Bücher
  • über 340 Zeitschriften

aus folgenden Fachgebieten:

  • Bauwesen + Immobilien
  • Business IT + Informatik
  • Finance + Banking
  • Management + Führung
  • Marketing + Vertrieb
  • Versicherung + Risiko




Jetzt Wissensvorsprung sichern!

Metadaten
Titel
Immersed in Sound: Kursk and the Phenomenology of Aural Experience
verfasst von
George Home-Cook
Kristian Derek Ball
Copyright-Jahr
2016
DOI
https://doi.org/10.1057/978-1-137-36604-7_9