Skip to main content

2020 | OriginalPaper | Buchkapitel

Short Agri-Food Supply Chains: A Proposal in a Food Bank

verfasst von : Aguinaldo Eduardo de Souza, João Gilberto Mendes dos Reis, Antonio Carlos Estender, Jorge Luiz Dias Agia, Oduvaldo Vendrametto, Luciana Melo Costa, Paula Ferreira da Cruz Correia

Erschienen in: Advances in Production Management Systems. Towards Smart and Digital Manufacturing

Verlag: Springer International Publishing

Aktivieren Sie unsere intelligente Suche, um passende Fachinhalte oder Patente zu finden.

search-config
loading …

Abstract

Many communities are interested in acquiring healthy food without pesticides and chemical preservatives. At the same time, they want to protect local production and cultural characteristics. In this sense, the academy starts to discuss a change in food supply chains and called of Short Agri-Food Chains. These networks have proven to be a reliable substitute for conventional supply chains creating empowerment from family farmers. The present study investigated the role of food banks’ on the structural basis of short food supply chains. The results pointed out that food banks may be an important instrument for consolidating these supply chains contributing to the development of Family Farm and Small producer.

Sie haben noch keine Lizenz? Dann Informieren Sie sich jetzt über unsere Produkte:

Springer Professional "Wirtschaft+Technik"

Online-Abonnement

Mit Springer Professional "Wirtschaft+Technik" erhalten Sie Zugriff auf:

  • über 102.000 Bücher
  • über 537 Zeitschriften

aus folgenden Fachgebieten:

  • Automobil + Motoren
  • Bauwesen + Immobilien
  • Business IT + Informatik
  • Elektrotechnik + Elektronik
  • Energie + Nachhaltigkeit
  • Finance + Banking
  • Management + Führung
  • Marketing + Vertrieb
  • Maschinenbau + Werkstoffe
  • Versicherung + Risiko

Jetzt Wissensvorsprung sichern!

Springer Professional "Technik"

Online-Abonnement

Mit Springer Professional "Technik" erhalten Sie Zugriff auf:

  • über 67.000 Bücher
  • über 390 Zeitschriften

aus folgenden Fachgebieten:

  • Automobil + Motoren
  • Bauwesen + Immobilien
  • Business IT + Informatik
  • Elektrotechnik + Elektronik
  • Energie + Nachhaltigkeit
  • Maschinenbau + Werkstoffe




 

Jetzt Wissensvorsprung sichern!

Springer Professional "Wirtschaft"

Online-Abonnement

Mit Springer Professional "Wirtschaft" erhalten Sie Zugriff auf:

  • über 67.000 Bücher
  • über 340 Zeitschriften

aus folgenden Fachgebieten:

  • Bauwesen + Immobilien
  • Business IT + Informatik
  • Finance + Banking
  • Management + Führung
  • Marketing + Vertrieb
  • Versicherung + Risiko




Jetzt Wissensvorsprung sichern!

Literatur
1.
Zurück zum Zitat Maldonado, M., Moya, S.: In establishing food security and alternatives to international trade in emerging economies. In: Logistics Perspectives, Approaches and Challenges, pp. 1–34. Nova Science Publishers Inc Maldonado, M., Moya, S.: In establishing food security and alternatives to international trade in emerging economies. In: Logistics Perspectives, Approaches and Challenges, pp. 1–34. Nova Science Publishers Inc
3.
Zurück zum Zitat Gonzalez-Feliu, J., Osorio-Ramirez, C., Palacios-Arguello, L.: Local production-based dietary supplement distribution in emerging countries: Bienestarina distribution in colombia. In: Establishing Food Security and Alternatives to International Trade in Emerging Economies, pp. 297–315. IGI Global (2018) Gonzalez-Feliu, J., Osorio-Ramirez, C., Palacios-Arguello, L.: Local production-based dietary supplement distribution in emerging countries: Bienestarina distribution in colombia. In: Establishing Food Security and Alternatives to International Trade in Emerging Economies, pp. 297–315. IGI Global (2018)
13.
Zurück zum Zitat Mancini, M., Menozzi, D., Donati, M., Biasini, B., Veneziani, M., Arfini, F.: Producers’ and consumers’ perception of the sustainability of short food supply chains: the case of parmigiano reggiano PDO. Sustainability 11(3), 721 (2019). http://www.mdpi.com/2071-1050/11/3/721 Mancini, M., Menozzi, D., Donati, M., Biasini, B., Veneziani, M., Arfini, F.: Producers’ and consumers’ perception of the sustainability of short food supply chains: the case of parmigiano reggiano PDO. Sustainability 11(3), 721 (2019). http://​www.​mdpi.​com/​2071-1050/​11/​3/​721
Metadaten
Titel
Short Agri-Food Supply Chains: A Proposal in a Food Bank
verfasst von
Aguinaldo Eduardo de Souza
João Gilberto Mendes dos Reis
Antonio Carlos Estender
Jorge Luiz Dias Agia
Oduvaldo Vendrametto
Luciana Melo Costa
Paula Ferreira da Cruz Correia
Copyright-Jahr
2020
DOI
https://doi.org/10.1007/978-3-030-57997-5_69

Premium Partner