Skip to main content
main-content

Tipp

Weitere Artikel dieser Ausgabe durch Wischen aufrufen

19.12.2017 | Brief Original | Ausgabe 2/2018 Open Access

European Journal of Wood and Wood Products 2/2018

Assessment of polyphenol content and antioxidant activity of oak bark extracts

Zeitschrift:
European Journal of Wood and Wood Products > Ausgabe 2/2018
Autoren:
Paulina Dróżdż, Krystyna Pyrzynska

Abstract

Extraction efficiency of total polyphenols and flavonoids from bark oak (Quercus robur L.) grown in the central region of Poland was evaluated. The total phenolics of water and 60% ethanol and extracts were in the range of 55.4–60.4 and 71.0–79.3 mg gallic acid/g of bark, respectively, while the total flavonoid content in these extracts were determined in the range of 35.1–38.0 and 72.0–78.4 mg catechin/g. The hydroalcoholic extracts exhibited higher DPPH radical scavenging activity than BHT (butylated hydroxytoluene), popular food additives.

Unsere Produktempfehlungen

Premium-Abo der Gesellschaft für Informatik

Sie erhalten uneingeschränkten Vollzugriff auf alle acht Fachgebiete von Springer Professional und damit auf über 45.000 Fachbücher und ca. 300 Fachzeitschriften.

Literatur
Über diesen Artikel

Weitere Artikel der Ausgabe 2/2018

European Journal of Wood and Wood Products 2/2018 Zur Ausgabe