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2023 | OriginalPaper | Buchkapitel

4. Rheological Properties

verfasst von : Ludger O. Figura, Arthur A. Teixeira

Erschienen in: Food Physics

Verlag: Springer International Publishing

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Abstract

The flow behavior of food plays an important role in quality assurance and process control. In this chapter, the basic concepts of rheology are systematically explained and illustrated with examples. Newtonian behavior and model laws for non-Newtonian behavior are presented and compared with each other. The function of the rotation rheometer is demonstrated mathematically step by step and the principle of oscillation rheometry and numerous simple measuring methods are clearly explained. At the end of the chapter, application examples are listed that can be used for further studies and as suggestions for your own work.

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Literatur
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Metadaten
Titel
Rheological Properties
verfasst von
Ludger O. Figura
Arthur A. Teixeira
Copyright-Jahr
2023
DOI
https://doi.org/10.1007/978-3-031-27398-8_4

    Marktübersichten

    Die im Laufe eines Jahres in der „adhäsion“ veröffentlichten Marktübersichten helfen Anwendern verschiedenster Branchen, sich einen gezielten Überblick über Lieferantenangebote zu verschaffen.